BEDELLİ İNEGÖL'Ü TEĞET GEÇTİ

BEDELLİ İNEGÖL

Bedelli Askerliğin gündeme gelmesinin ardından araçlarını satarak bu yol ile askerlikten muaf olmak isteyen vatandaşların yurt genelinde fiyat düşürdükleri 2. el araba piyasası İnegöl'ü etkilemedi.

Cumartesi günü MER-PA’da araçlarını satışa sunan araç sahipleri, 2. el piyasasında herhangi bir düşüşün olmadığını söylediler.

 ‘O HABERLERİN ÇOĞU YALAN’

Aracını satmak için pazarda bulunan İbrahim Taşçı isimli vatandaş, “Biz de haberlerden seyrediyoruz. Hatta adamın birisi bedelliden dolayı satılıktır yazmış. Bursa gündemini de yakından takip ediyorum. Orada da 2. el piyasasında düşüş yaşandığına dair haberler var. Bence o haberlerin çoğu yalan. İnsanlar bedelli askerlik yapmak için araçlarını satışa sunması, 2. elde düşüş yaşanacağı anlamına gelmiyor. Bu belki İstanbul’da yaşanabilir” dedi.

 ‘MANEVİ TARAFINI DA DÜŞÜNMEK LAZIM’

Bedelli Askerlik nedeni ile araçlarını satışa sunan insanların manevi tarafını da düşünmeleri gerektiğini ifade eden Taşçı, “Çoğu insan bu nedenden dolayı aracını satışa çıkarıyor. Onları anlayabiliyorum. 18 bin TL çok değil. Adam askerlik yapmak yerine çalışsa yine aynı paraya tekabül edecek. Hatta askere gidince yine orada yapacağı harcamalarla daha da para katlanacak. Mantıklı olan bedelli gibi geliyor ama manevi tarafını da düşünmek lazım” şeklinde konuştu.

 YILBAŞINDAN SONRA PİYASADA KIPIRDANMA BEKLENİYOR

Konu ile ilgili konuşan Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen ise, “Gördüğünüz gibi hiçbir kıpırdama yok. Ama yılbaşında illa kıpırdamalar olacaktır diye tahmin ediyoruz. Haberin doğruluk payı var mı bilmiyorum ama benim gözetlediğim şu anda İnegöl`de herhangi bir kıpırdama yok. 2. el araçlarda düşüş yok. Ama yılbaşının ardından kıpırdamalar olacaktır” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14